Bemutatkozás

IMG_6747Cséfalvay Ágnes

coach, tanár, pályaorientációs tanácsadó, felnőttképzési és szakképzési szakértő

 

Pedagógia, pszichológia, felnőttképzés és menedzsment /vállalati vezetés, irányítás területén képződtem. Az elmúlt évtizedekben dolgoztam a közoktatásban tanárként, felnőttképzésben vezetőként, és a szakképzés-foglalkoztatás területén közel 2 évtizede vezetőként. Szakértői szakmai területem a pályaválasztás, szakképzés, felnőttképzés. Több régiós és megyei képzési és foglakoztatási stratégia és fejlesztési terv kidolgozásában vettem részt, koordináltam megyei pályaorientációs tevékenységet. 20 éves vezetői munkám során dolgoztam kis és közepes vállaltok és multinacionális cégek vezetőivel, szakembereivel.

Szakmai életpályámon a pedagógia módszertanától a menedzsmenten át a felnőtt- és szakképzés területéig sok területen szereztem komoly tapasztalatot. Különböző korosztályú és beosztású emberekkel dolgoztam, vezettem, fejlesztettem őket. Ezért is tartottam fontosnak emberismeretem, pszichológiai tudásom mélyítését: pszichodráma és coaching területén képződtem.

Több évtizedes munkatapasztalatomat felhasználva elérkezett az „aratás” ideje, a megélt tapasztalat, a megérlelt tudás átadásának ideje egy olyan területen, mint a coaching és a tanácsadás.
A világ körülöttünk és mi magunk is folyamatos változásban, fejlődésben vagyunk. Szükség van tapasztalt vezetőkre, segítőkre, akik segítenek a jó irány megtalálásában, megtartásában, s ha kell, vezetnek az irányváltásban. Alkalmazkodó képességünk napi kihívásokkal szembesül. Tudnunk kell rugalmas módon megtalálnunk az egyensúlyt önmagunkban és a környezetünkkel ahhoz, hogy talpon maradjunk. Élettapasztalatom, szakmai jártasságom, pozitív hozzáállásom adja az alapot ahhoz, hogy vezető és támasz legyek a változásban.
Hiszem, hogy a változás erősít, és hogy együtt könnyebb.

Mottóm: „Semmi nem állandó, csak a változás.” /Hérakleitosz ie.2500/